24 Şubat 2014 Pazartesi

CİLT BAKIM ÖNERİLERİ..

  CİLT TİPLERİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER!

    Öncelikle cilt tipinizin ne olduğunu bilmeniz ve cilt tipinize uygun ürün seçmelisiniz.Eğer sizde cilt tipinizi öğrenmek istiyor ve cildime uygun bakım ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum diyorsanız bu yazıyı okumanız size çok yardımcı olacaktır.



cilt tiplerini normal cilt, hassas cilt, kuru ve atopik cilt, nemsiz cilt, karma cilt, yağlı cilt olarak ayırabiliriz bunların belirtileri nelerdir? nasıl bakım yapılmalıdır? hangi ürünler bu cilt tipleri için faydalıdır?



Normal Cilt: İsminin normal cilt olması sizi yanıltmasın aslında çok nadir görülen bir cilt tipidir. belirgin belirtileri yoktur. yağlı ciltler gibi belirgin ve büyük gözenekleri yoktur pürüzsüz ve kusursuz sayılan bir cilt tipidir. genel olarak dış faktörlere (UV ışınlar, sıcak, soğuk, rüzgar, sabun, kozmetik ürünler vs...) karşı reaksiyon göstermezler çoğu markanın normal ciltlere uygun temizleyici ve bakım kremlerini kullanabilirler makyaj malzemelerini kullanabilirler evde doğal yöntemlerle bakım yapabilirler ciltte herhangi bir tahriş vb.görülmez.

Hassa Cilt: bu cilt tipini de toleransı düşük normalden kuruya dönük cilt veya kurudan çok kuruya dönük cilt olarak, kızarıklık ve skuam sorunu olan cilt olarak kendi arasında ayırmamız mümkün.

toleransı düşük normalde kuruya dönük cilt veya toleransı düşük kurudan çok kuruya dönük cilt; bu iki cilt tipinin de belirtileri aynıdır.

cildiniz, hassas ve toleranssız. Rahatsızlık hissi, sıcaklık basması, gerginlik ve az da olsa kaşınma hissediyorsunuz.
Normal ciltte herhangi bir tahriş yapmaması  gereken bazı faktörler sizin cildinizde kızarıklığa sebep oluyor. (UV ışınları, sıcak, soğuk, rüzgar, kozmetik ürünler, sabunlar, su, çevre kirliliği vs...)
Normalden karmaya dönük cildinize uygun, cildinizi rahatlatacak ve mükemmel toleransa sahip bir ürün arıyorsanız;


önerebileceiğim ürünler:  Toleransı düşük normalden kuruya dönük cilt için ""bioderma""nın ürünlerini öneriyorum ben karma cilt tipim için olan serisini kullanıyorum gerçekten coooook memnunum :) ürünler için pembe bioderma yazısınn üzerine tıklayın ve inceleyin. eğer satın almak istiyorsanız turuncukasa.comda bu ürünleri bulmanız mümkün :)

kızarıklık sorunu ve skuam sorunu olan cilt: bu iki cilt tipinin belirtileri de benzerlik göstermektedir. öncelikle skuam nedir bilmeyenleriniz için açıklayayım, skuam : kuru cilte kepeklenme, pul pul dökülme.

İnce ve hassas cildinizde, özellikle yağlı ve tahriş olmuş bölgelerde ( burun kenarları, kaş üzeri, alın ve çene) kronik kızarıklık ve skuamlar ortaya çıkıyor. Cildinizin yüzeyinde kaşıntı hissediyorsunuz. Bu sorunun nedeni malasezya furfur mikro organizmalarının çoğalması.
Kızarıklık ve skuam sorunu yaşayan cildinize uygun, derinlemesine temizlik sağlayacak ve mikro organizmalarla destek olacak bir ürün arıyorsanız;


önereceğim ürünler: yine "bioderma" nın ürünleri üzerine tıklayıp ürünleri inceleyebilrsiniz.



bu önerdiğim ürünlerin hepsi hassas cilt tiplerindeki problemleri gidermeye yardımcı kızarıklıkları, pul pul dökülmeleri önleyici ürünlerdir.



YAĞLI VE KARMA CİLT TİPİ

Yağlı cilt:  yağlı cilt tipleri fazla kusuru olan ve fazla yaygın bir cilt tipidir. belirtileri büyük ve geniş gözenekler, alın, çene, yanaklar, burun bölgelerinde parlamalar, sivilce ve akneler, gözenekler büyük olduğu için siyah noktalar en belirgin özellikleridir Bunun sebebi sebum fazlalığıdır. Eğer bu belirtilere sahipseniz siz de yağlı bir cilde sahipsiniz demektir.kusursuz bir cilt istiyorsanız bu cilt tipinin gözeneklerini küçültmeli yağ dengesini düzenlemeli ve akne ve siyah nokta oluşumunu önlemek için düzenli temizlemelisiniz.



Önereceğim Ürünler: "bioderma" nın yağlı ciltler için olan serisinden pembe yazının üzerine tıklayıp ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.




Karma cilt; (BENİM SAHİP OLDUĞUM CİLT TİPİ :))) "bioderma" nın karma  ciltler için olan sersinden

Buda sık görülen cilt tiplerindendir. Belirtileri; orta boy yada küçük gözenekler (yağlı ciltlerdeki gibi büyük ve geniş değildir.) burun çevresinde veya çene bölgesinde siyah nokta oluşumu, T bölgesinde parlama, (T bölgesi dediğimiz yer alın,burun,çene) T bölgesi ne kadar yağlı ve parlaksa yanaklarda tam tersi kuruma
 olabiliyor bende olduğu gibi.. eğer cilt kusurlarınızı gidermek istiyorsanız gözenekleri küçültmeye yardımcı PH dengesini düzenleyen, akne oluşumunu engelleyen, parlama engelleyici nemlendiren ürünleri tercih etmelisiniz. Şimdi kendi kullandığım ürünleri paylaşacağım ben çooooook memnunum tabi ki temizleyici ve bakım ürünlerini düzenli olarak her gün kullanıyorum...

Önereceğim Ürünler:

TEMİZLEME(HİJYEN)

Sebium H2o Gel: Durulama gerektirmeyen temizleyici ve makyaj çıkarıcı yağ arındırıcı solüsyon akşamları makyajımı çıkarmak için kullanıyorum.
Sebium Prufying Bar: Cildin derinlemesine temizlenmesine sebum fazlalığının giderilmesine ve siyah nokta oluşumunun engellenmesine yardımcı prufying bar.
Sebium Faoming Gel: Ph dengesi yani yağ dengesi düzenlemeye yardımcı yüz yıkama jeli deterjan,sabun içermez. ben sabah aksam günde iki defa kullanıyorum. akşamları Sebium H2o gel ile makyajımı çıkardıktan sonra bu faoming jel ile yüzümü yıkıyorum.
Sebium Exfoliating Gel: Yumuşatıcı, arındırıcı peeling gel. haftada iki defa peeling olarak kullanıyorum.


CİLT BAKIMI

Sebium MAT CREAM: Yüksek matlaştırıcı kapasiteli sebium Mat parlak cildin sebep olduğu şikayetlerin giderilmesine sürekli olarak yardımcı olur. Sabahları temizlenmiş yüze uygulanabilir. bu ürünü kullanmıyorum onun yerine aynı içeriğe sahip sebium mat tinted cream i kullanıyorum.
Sebium PORE REFİNER: belirgin gözeneklerden şikayetçi karma ve yağlı ciltler için gözenek sıkılaştırıcı bakım kremi: bu ürünüde her sabah ve akşam yüzümü yıkayıp temizledikten günlük bakım kreminin üzerine sadece T bölgesine kullanıyorum. yağlı ciltlerde tüm yüze uygulanabilir.
Sebium MAT TİNTED CREAM: Bu üründe Sebium mat cream gibi günlük bakım kremidir bu ürünün rengi ten rengidir. cilde doğal rengini verir ve parlamayı önlemeye yardımcıdır. bu ürünü sabahları yüzümü Sebium Foaming Gel ile yıkadınktan sonra temiz cilde uyguluyorum. her gün düzenli kullanıyorum.
Sebium SERUM: Yerleşmiş cilt kusurlarına karşı etkili konsantre cilt arındırıcı ve yenileyici serum.bu üründe gece bakımı için uygundur gece Sebiun H2o ile temizledikten sonra Faoming gel ile yıkamış olduğumu yüzüme haftada bi kez uyguluyorum. yada 4 haftalık kür şeklinde uygulanabilir.
Sebium MASK: Arındırıcı ve sebum düzenleyici maske. yine önceden temizlenmiş cilde haftada 1-2 kez uygulanabilir. ben haftada bir gün kullanıyorum bu ürünü ama cildin ihtiyacına göre haftada 2 kezde kullanabilirsiniz

bioderma nın karma ciltler için olan ürünlerini kullanıyorum memnun kaldığım içinde tavsiye ediyorum :)

NEMSİZ CİLT: 

Su, hava gibi yaşam için gerekli bir unsurdur. Su bir yetişkinin toplam ağırlığının %65'ini oluşturur. 70 kg'lık bir kişinin toplam ağırlığının 49 kg'ı sudur ve bu 49 kg'ın %15 cilt yüzeyinde yoğunlaşır. Ciltte suyun rolü çok önemlidir. Diğer organlar için su deposu görevi görür. Dış dünya ile bir bağlantı kurar. Su dermisten cilt yüzeyine çıkar ve tüm katmanları nemlendirir. Suyun bu akışına açıklanamaz su kaybı denir (IWL). Bu buharlaşma işlemi cilt yüzeyindeki hidrolipidik film sayesinde doğal bir şekilde korunur. Eğer bu fizyolojik bariyer bir şekilde zarar görürse IWL hızlanır ve cilt su kaybederek nemsizleşir.


Bu cilt farklı yoğunluk ve kalıcılık seviyelerinde gerginlik ve rahatsızlık belirtileri gösterir. Cilt kendi parlaklığını kaybeder. Daha hassas ve reaktif hale gelir.Cildiniz normal ya da karma olsa bile nemsiz ve dış etkenlere karşı hassas olabilir. Bu cildinizi gergin ve rahatsız bir hale getirir, cildin parlaklığını kaybetmesine sebep olur. yer yer kuruluklar ve meydana gelir. İlk adımlar hijyen ile başlar. Cildinizi yavaşça temizleyerek yumuşaklık ve parlaklık kazanmasını sağlamanız gerekir.  

yine bioderma nın nemsiz cilt serisine bakmanızı öneririm aynı zamanda mutlaka günde en az 2,5 litre su içmeniz gereklidir.



KURU ve ATOPİK CİLT:

Kuru cilt gerginlik ve kutanöz kuruluk hislerine sahip cilttir. 

Kuruluğun farklı türleri vardır:

• Dış etkenler sebebiyle oluşan kalıcı ya da geçici kuruluk: iklim koşulları (kuru soğuk, rüzgar, ani iklim değişiklikleri), kozmetikler (deterjan içeren hijyen ürünleri, sert ve kurutucu kozmetik ürünler)

• Lokal olarak (akne veya yaşlılık karşıtı tedavi) ya da oral olarak (akne ya da kolestrol karşıtı tedavi) alınan ilaçlar sebebiyle oluşan kuruluk

• Doğal yaşlanma süreci sebebiyle oluşan kuruluk. Cilt kalınlaşır ve matlaşır. Epidermis incelir ve hücresel yenilenme süreci yavaşlar.


Cildinizi zaman zaman ya da sürekli çok gergin hissediyorsunuz. Cildiniz yumuşaklığını ve esnekliğini kaybetmiş. Bunun nedeni kuruluk, doğal deri yaşlanması, ilaç ya da dış ajanların etkisi (kuru soğuk, rüzgar, ani iklim değişiklikleri, kozmetik, çok sık yıkama gibi) olabilir. Kuru cildinizi nemlendirecek, gerginlik hissini azaltacak ve cildinizi dış etkenlere karşı koruyacak bir hijyen ürünü arıyorsanız. 

bioderma nın kuru ciltlere özel ürünlerine bir göz atmanızı tavsiye ederim.










                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Hiç yorum yok: