15 Mart 2014 Cumartesi

Evde vücut bakımının püf noktaları..


Cildinizin ipek kadar yumuşak olmasını istiyorsanız, sizin için hazırladığım bu önerilere kulak verin. Evde vücut bakımı yapmanın püf noktalarını öğrenmek için devamını oku yazısına tıklayın...

1 - Günlük banyo haricinde haftada 2 kez tüm vücudunuzu peeling ile ovun. Peeling yaparken, arındırıcı ürünü ellerinize ya da kesenizin üzerine dökebilirsiniz. Ardından yuvarlak dairelerle tüm vücudunuzu ovun. Peeling cildinizdeki ölü deriyi arındıracak ve cildinizin daha parlak olmasını sağlayacaktır. Peeling yaparken cildinizin hasar görmemesi için çok fazla bastırmamaya özen gösterin.


2 - Fazla sıcak su cildinizdeki nem oranını düşürür. Bu nedenle banyoda çok fazla sıcak su kullanmamaya özen gösterin. Ilık ve serin suyla yıkandığınız zaman kan akışı hızlanır ve cildinizin daha parlak olduğunu görebilirsiniz.
Her duştan sonra cildinizin nem oranını artırmak için mutlaka nemlendirici uygulamalısınız. Haftada bir kez cildinize yoğun bir nemlendirici ile masaj yaparsanız, cildinizin neme doyduğunu ve daha yumuşak olduğunu hissedeceksiniz. Nemlendirici hem cildinizin daha yumuşak olmasını sağlar hem de zamanla kırışmasını engeller.

3 -Hafif nemli olan cildinize nemlendirici uyguladığınızda vücudunuzdaki nemin daha kolay hapsolmasını sağlarsınız
Kışın ve yazın nemlendiriciyi muhakkak alışkanlık haline getirin. Gün içinde sabah ve akşam 2 kez olmak üzere ayaklarınıza, günlük banyodan sonra tüm vücudunuza ve ellerinizi kuru hissettiğinizde ellerinize nemlendirici uygulayın.


4 - Ellerinizin yumuşacık olması için haftada 1 ya da 2 kez ihtiyacınıza göre ellerinizi süte batırın. Sütün içinde bulunan laktik asit cildinizin nemlenmesine yardım edecektir.


5 - Ellerinizin üzerine leke olmaması ve daha kolay yaşlanmaması için mutlaka yazın ve kışın güneş koruyucu kullanın. İçinde güneş koruyucu içeren kremler ellerinizin lekelenmesini önler ve bu sayede daha güzel ellere kavuşmuş olursunuz.


6 - Ellerinizin yumuşak olması için haftada 1 kere bal maskesi yapabilirsiniz. Bunun için gereken malzemeleri sayfaları gezerek öğrenin. Ellerinize uyguladığınız bal maskesi için gerekli olanlar, 1 yemek kaşığı bal, streç film ve biraz zeytinyağıdır. Zeytinyağ ve bal karıştırın. Ellerinize uygulayın ve daha sonra streç film ile ellerinizi sarın. Bu şekilde sabaha kadar bekletin. 


7 - Sabah ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Ellerinizdeki ölü derilerden kurtulmak için evde kolayca uygulayacağınız bir maskemiz var. Toz şekeri nemli elinizin üzerine sürün ve nazikçe ovalayın. Şekerin pütürü elinizdeki sertliği ve ölü deriyi yok edecektir.


8 - Düzenli pedikür yaptırmayacak kadar yoğunsanız ayak tırnaklarınıza gece yatmadan önce bol vazelin sürün ve tırnaklarınızı törpüleyin. Bu bakım, pedikür yaptırmışsınız gibi bir görüntü sağlayacaktır.Vazelini ayaklarınıza sürdükten sonra pamuklu bir çorap giyin ve sabaha kadar bekleyin. Uyandığınızda tırnaklarınızın çok güzel göründüğünü göreceksiniz.


9 - Vazelini topuklarınızda da kullanabilirsiniz. Topukları yumuşatmak için bir miktar vazelini biraz zeytinyağında karıştırarak topuklarınıza sürün. Bu bakımı her gün tekrar ettiğinizde topuklarınız yumuşayacak ve topuk çatlaklarından kurtulmuş olacaksınız.


10 - Hem ayak bakımı hem de sporu aynı anda yapmak istiyorsanız, ayaklarınıza bol nemlendirici krem sürün ve termal bir çorap giyerek yürüyüşe çıkın. Döndüğünüzde ayaklarınızı çok sıcak olmayan su ile yıkayın ve nemlendirici kremi yeniden sürün.


11 - Topuk sertliğinizi geçirecek bir reçete: ılık suya 2 poşet yeşil çay ve yarım litre ılık süt ilave edin. Ayaklarınızı 30 dakika bu karışımın içinde tuttuktan sonra ponza taşı ile ovup, nemlendirici bir krem sürün.


12 - Nasırlardan kurtulmak için harika bir önerimiz var.  Ayaklarınızı birkaç dakika sıcak suyun içinde tutun. Eczanelerde reçetesiz olarak hazırlanabilen %20 Carmol ve %12 Amlactin karışımı olan krem veya losyonu masaj yaparak ayaklarınıza iyice yedirin. Bu karışım nasırların sertliklerini alacak ve yumuşacık ayaklara kavuşmanızı sağlayacak.
Ayaklarınızın güzelce nemlenmesi için zeytinyağı ile kür yapmaya ne dersiniz?  Biraz zeytinyağı, badem yağı ve hint yağını karıştırın. Bu karışımı ayaklarınıza uygulayın ve çorap giyin. Sabah uyandığınızda ayaklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.


13 - Ayaklarınızdaki ölü derilerden kurtulmak için peeling yapmaya ne dersiniz? Üstelik bu peeling çok doğal ve kolay. Biraz tuz, bal ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımla ayaklarınızın her yerini ovun. Özellikle topuk gibi sert ve nasırlı bölgelere yoğunlaşın. Ardından sıcak su ile ayaklarınızı yıkayın ve nemlendirici kreminizi sürün. Bu karışımı haftada 2 kez tekrar edin. Ayaklarınızın daha güzel olduğunu ve rahatladığını fark edeceksiniz.


14 - Bacağınızdaki batıklardan kurtulmaya ne dersiniz?  Bacaklarınızdaki tüy kökleri yavaş yavaş belirmeye başladığında bu işlemi yapın. 2 yemek kaşığı şekeri biraz su ile karıştırın. Bu karışım balçık gibi olacak. Daha sonra bunu bacaklarınıza iyice yedirin ve ovun. Karışım peeling görevi gördüğü için bacaklarınızdaki ölü derilerden kurtulacaksınız. Aynı zamanda batıklara da elveda demiş olacaksınız. Şeker peelingi aynı zamanda küçük sivilcelere de iyi gelir.


15 - Vücudunuzda çıkan sivilceler için limon ve elma sirkesini karıştırın. Bölgeye 2-3 gün üst üste masaj yaparak pamuk yardımıyla sürün.


16 - Cildinizdeki sivilcelerin geçmesi için yine elma sirkesi ve limon suyunu karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.

17 - Yanığın iz bırakmaması için E vitamin içeren bir krem sürün. Bu sayede asla iz kalmadığını göreceksiniz.









Hiç yorum yok: