15 Mart 2014 Cumartesi

MAKYAJ FIRÇALARIM..




MAKYAJ FIRÇALARI NASIL KULLANILIR?
NASIL TEMİZLENMELİDİR?
DOĞAL FIRÇA MI? SENTETİK FIRÇA MI?

makyaj fırçalarının kullanımı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizin için ele aldım kızlar. kusursuz bir makyajın sırrı doğru fırçalardır. Aslında bir çoğumuzun yanlış kullandığı yada hiç kullanmadığı makyaj fırçaları hakkında bilgi almak için devamını oku yazısına tıklayın.


DOĞAL FIRÇA MI ? SENTETİK FIRÇA MI?

Makyaj fırçalarının yapısı ikiye ayrılır. doğal kıllar (hayvan tüyünden yapılan sincap, samur, tay vb)
sentetik kıllar (kimyasallarla yapay yoldan üretilen kıllardır.) doğal kılları yüzünüze sürdüğünüzde yumuşak ve pürüzsüz bir his oluşur. sentetik fırçalar daha sert yapılı fırçalardır likit veya krem fondöten, krem allık, ruj ve eyeliner bu fırçalarla sürülebilir. toz pudra, toz bronzer ve toz allıklar ise doğal kılları olan yumuşak fırçalarla sürülmelidir

MAKYAJ FIRÇASI SEÇMEK

Ne amaçla kullanırsanız kullanın kaliteli bir makyaj fırçası seçmek için dikkat edilmesi gereken bir kaç adım gereklidir. Fırça sapları genellikle tahta, plastik veya reçineden yapılır. Farol (fırça kıllarıyla sapını birbirine bağlayan kısım.) sağlam olduğuna dikkat edilmelidir. Fırçayı ilk elinize aldığınızda kontrol edilmesi gereken kısımdır fırça seçerken en iyi sonuç almak için sapına farolla iyice bağlanmış fırçaları seçin ikinci olarak dikkat edilmesi gereken ise fırça kıllarıdır elinize aldığınız fırçanın kıllarını çekin kolayca kopup elinize birden fazla kıl geliyorsa o fırçayı hemen çöpe atın :)

doğal yada sentetik hangi fırçayı seçerseniz seçin yüzünüze sürdüğünüzde tahriş etmemesi yumuşak ve pürüzsüz hissettirmesi gerekir bu da dikkat edilmesi gereken bir diğer adım ve son olarak çok seyehat eden veya sürekli yanınızda makyaj malzemeleri taşıyan biri iseniz mutlaka sapları kısa olan küçük boy fırçaları tercih etmelisiniz bu sizin için büyük kolaylık olacaktır.

HANGİ FIRÇA NASIL KULLANILIR?

En önemli kısma geldik başta da söylediğim gibi birçoğumuz fırçayı yanlış kullanıyoruz gelişigüzel sürüyoruz yüzümüze oysa ki doğru fırçayı doğru uygulama tekniğiyle kullandığımızda mükemmel bir makyaj elde edebiliriz.







ilk olarak fondöten fırçaları ile başlıyorum resimde gördüğünüz gibi iki çeşit fondöten fırçasını da kullanabilirsiniz ben yuvarlak ve büyük olan fırçayı kullanmayı tercih ediyorum. yassı olanı da kullanabilirsiniz bu sizin tercihinize kalmış fakat fondöten fırçası olarak mutlaka sentetik yapılı bir fırça tercih etmelisiniz ve yüzünüze dairesel hareketler aşağıdan yukarıya doğru yedirmelisiniz. yada tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz.











pudra fırçaları genellikle doğal kıllı fırçalardan tercih edilmelidir geniş ve büyük olmalıdır. fırça kılları sık olmalıdır. sentetik fırça tercih ederseniz de doğal fırça kadar yumuşak ve pürüzsüz hissettirmeli yüzünüze sürdüğünüzde. Yine dairesel hareketlerle fondötenden sonra makyajı sabitlemek için aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle uygulanmalıdır.








Concealer, Highlighter, likit veya stic kapatıcıları uygularken bu tarz fırçaları tercih etmelisiniz ince ve yassı olmalıdır. eğer kapatıcı uyguluyorsanız kapatılacak bölgeye tampon hareketlerle, göz altına Highlighter olarak uyguluyorsanız gözün iç kısmından yani göz pınarından kenara doğru sağa sola hareketlerle yedirilmelidir. burna uygulama yapıyorsanız yukarı aşağı hareketlerle uygulama yapmalısınız.









Allık fırçaları da pudra fırçaları gibi doğal yapılı olmalıdır yumuşak ve pürüzsüz. toz allıkların daha iyi dağılmasını sağlar. resimdeki gibi oval ve yuvarlak kesimli olmak üzere çeşitleri vardır ben her ikisini de tercih ediyorum ve kullanıyorum. allık sürerken gülümseyin ve yanaklarınızın ortaya çıkmasını sağlayın. elmacık kemiklerinizin tam üzerine yanaklarınız ortaya çıkmış kısmına yuvarlak hareketlerle yanaklardan kulaklara doğru uygulayın. tabi allık kullanırken kesinlikle fazlalığı üflemeyi unutmayın daha naturel tonlarda allık tercih etmelisiniz genellikle açık şeftali yada açık pembe tonlarını...








Kontür fırçalar; yassı, orta kalınlıkta veya ince yada yelpaze fırça olarak çeşitleri vardır. ben genellikle ikinci sıradaki yassı orta kalınlıktaki fırçayı kullanıyorum yine kontür işleminde de kullandığınız ürüne göre toz bronzer kullanıyorsanız yumuşak yapıda likit kullanıyorsanız sentetik yapıdaki ürünleri tercih etmelisiniz. kontür işlemini uygularken eğer sadece yanaklarınıza uygulama yapacaksanız yanaklarınızı içinize çekerek oluşan çukurlukların oraya yani elmacık kemiklerinizin tam altına uygulamalısınız kulaklardan başlayarak hatta biraz daha üstünden başlayarak çeneye doğru çizgi şeklinde yukarı aşağı hareketlerle sürmelisiniz elmacık kemiklerinin altına sürmelisiniz ki o kısım gölgede yani geri planda kalsın elmacık kemikleriniz ortaya çıksın elmacık kemiklerinin üzerine sadece allık uygulamalısınız.







Eğer yüzünüzün tamamına uygulama yapacaksanız alnınızın tam ortasından başlayarak kulağa doğru kenarlardan giderek önce yanaklara sonra çeneye uygulanmalıdır. yani yüzünüzün sağ ve sol tarafına üç rakamı çizer gibi fırçayla gölgelendirme yapabilirsiniz resimde ki gibi sol tarafta gölgeleme sağ tarafta allık uygulaması şekilde gösterilmiştir.










1 numaralı sünger aplikatörlü fırça hemen her kadında bulunuyordur muhtemelen. Ben ilk kat farı yani göz kapağıma uyguladığım farı sünger fırçayla uyguluyorum Göz farınızı kesinlikle parmağınızla uygulamanızı tavsiye etmiyorum parmağınızla uyguladığınızda bir süre sonra far toplanıyor ve çizgi çizgi oluyor sünger fırçayla tampon hareketlerle uyguladığınız farın görüntüsü ve kalıcılığı çok daha iyi.

2 numaralı fırçayı koyu renk far uygulamasında göz kenarlarımı gölgelendirirken kullanıyorum gözü kuyruk kısmından içe doğru hareketlerle uyguluyorum.
3 numaralı fırçayı ise göz kapağının tam üstünde bulunan çukur kısma yine gölgeli göz makyajı yapacaksam eğer koyu renk far uygularken göz çukuruna sağa sola hareketlerle uyguluyorum.








Gölgeli göz makyajında koyu renk far ile açık renk farı birbirine karıştırmak iki far arasındaki geçişi sağlamak için kullandığım fırçalar yine geniş ve dar çeşitleri var istediğinizi tercih edebilirsiniz. dairesel hareketlerle uygulama yapmalısınız. bunlarda da doğal kıllı fırçaları tercih etmelisiniz. yine burun kenarlarını kontürlemek için de bu fırçaları kullanabilirsiniz












Kaş ve kirpiklerinizi taramak için kullanılan fırçalardır. kaşlarınızı ve kirpiklerinizi boyamadan önce görüntülerini düzeltmek için bu fırçaları kullanabilirsiniz. kaşlarınızı sağa doğru değil yukarı doğru fırçalamalısınız bu şekilde daha düzgün ve doğal kaş görüntüsü elde etmiş olursunuz. kirpiklerinizi de rimel sürmeden önce mutlaka tarayarak birbirinde ayırmalısınız rimel sürerken çok daha kolay sürer, kirpiklerin birbirine yapışmasını engellemiş olur ve güzel görüntü elde etmiş olursunuz.













eyeliner fırçaları; mutlaka sentetik fırçalardan tercih edilmelidir çünkü yumuşak yapılı bir fırça ile düzgün hatlı bir eyeliner çekmeniz pek mümkün olmaz. bu fırçalar eğimli, açılı yada ucu kesik fırçalar olarak da adlandırılır sert ve ince fırçalardır sadece eyeliner değil kaşlarınızı farla boyamak içinde bu fırçaları kullanabilirsiniz.














Aynı eyeliner fırçaları gibi ruj fırçaları da kesinlikle sentetik yapılı olmadır sert fırçalar daha düzgün çizgiler çizmenizde yardımcı olur ruju uygularken fırçanıza bir miktar ruj alıp dudağınız tam ortasından başlayarak kenarlara doğru uygulamalısınız


















Son olarak İnce kontür fırçalarını ele alalım bu fırçalar makyajın olmazsa olmazlarında değiller o yüzden fırça setinizin içerisinde yer almasa da olur ama daha detaylı profesyönel bir makyajda özellikle dudak makyajında dudak kenarlarını kontürlerken yada burun kontürlemede kullanabilirsiniz. aynı zaman göz makyajında dipliner için ince çizgiler içinde bu fırçalardan yardım alabilirsiniz.









MAKYAJ FIRÇALARININ TEMİZLİĞİ VE MUHAFAZA EDİLMESİ

Makyaj fırçaları doğru ve düzenli bakım yapıldığında ömür boyu kullanılabilir. Doğal kıllı fırçalar daha hassas olduğu için bakımına daha özen gösterilmelidir günümüzde bütün kozmetik mağazalarında satılan makyaj temizleme jellerini makyaj fırçalarını yıkarken de kullana bilirsiniz aynı şekilde saç kremiyle de fırçalarınızı yıkayabilirsiniz. fakat fırçalarınızı sıcak suyla yıkamama ya özen göstermelisiniz. özellikle doğal kıllı fırçaları soğuk suyla yıkayın Böylelikle, doğal kıllı fırçaların yapısında bulunan doğal yağların akıp gitmesini ve kılların sertleşmesini engellemiş olursunuz aynı şekilde sıvı sabun, katı sabun veya şampuanla yıkamakta fırça kıllarının sertleşmesine sebep olabilir. bir de buyuk kozmetik markalarının fırça temizleyici solüsyonları var tercih ederseniz bunlardan da satın alıp elinizde bulundurabilirsiniz örneğin;








M.A.C cosmetics markasının brush cleanser (yani fırça temizleyici solüyonu) kullanabilirsiniz.










Makyaj fırçalarını iki haftada bir yıkamalısınız özellikle aynı fırçayı farklı renklerde kullanıyorsanız daha sık temizlemelisiniz. yıkadığınız fırçaları kafasından sarkacağı şekilde veya yatay şekilde bir havlu üzerinde kurumaya alın. böylelikle şekilleri bozulmadan kururlar asla çok sıcağa maruz kalmamalıdırlar buna dikkat edin. Nemli ve ıslak ortamda bakteriler daha çok üredikleri için ıslak fırçayı hiç bir zaman tam kurumadan diğer fırçaların arasına koymayın veya makyajınızda kullanmayın.




Makyaj fırçalarını muhafaza ederken geniş alanlarda tutmaya özen gösterin böylelikle makyaj kılları birbiriyle temasta bulunmamış olur ve fırçalar birbirine karışmazlar. Fırçalarınızı serin yerde muhafaza etmek ve birbirleriyle temasta bulunmasını önlemek için işte size bir kaç fikir.. :)




























































Hiç yorum yok: